Pomysł na biznes z kanapkami

Dzięki nam dostaniesz skrzydeł!

Pomysł na biznes z kanapkami

Od najmłodszych lat lubiłam przebywać w kuchni, gdzie mogłam wraz z moją ukochaną mamą przygotowywać posiłki dla naszych najbliższych. Gdy podrosłam, postanowiłam kontynuować tę umiejętność w szkole gastronomicznej. Gdy ukończyłam kolejny etap szkolenia, chciałam zdobyć cenne doświadczenie, dlatego podjęłam decyzję o tymczasowej emigracji. Po kilku latach spędzonych za granicą powróciłam do kraju, aby spróbować swoich sił w polskiej gastronomii. Byłam pewna, że moje doświadczenie i zdobyta wiedza okaże się przydatna.

Moje bistro kanapkowe 

kanapkiPo powrocie do kraju, przez jakiś czas zastanawiałam się, w jakim konkretnym miejscu chciałabym pracować. Za granicą zdobyłam cenne doświadczenie, które chciałam wykorzystać w pracy w Polsce. Po kilku tygodniach bezskutecznych poszukiwań zdecydowałam się na to, aby zainwestować środki finansowe w otwarcie swojej własnej knajpki – małego przytulnego bistro. Formalności i znalezienie lokalu zajęło mi wieki, ale gdy wreszcie mogłam przekroczyć próg swojego nowego miejsca pracy, byłam bardzo zadowolona. Lokal znajdował się w niewielkiej odległości od biur i korporacji w moim mieście, dlatego miałam wysokie poczcie komfortu i bezpieczeństwa. Po zakupie odpowiedniego sprzętu gastronomicznego i przejściu wszystkich rygorystycznych formalności mogłam otworzyć swoje przytulne bistro, serwując przede wszystkim przepyszne kanapki. Od tego momentu zaczęłam swoją wspaniałą przygodę z kanapkową gastronomią, Od wczesnych godzin porannych serwowałam przepyszne przekąski, a moimi klientami byli przede wszystkim studenci oraz pracownicy okolicznych biur. W mojej ofercie można było znaleźć przekąski z przeróżnymi dodatkami tj. warzywa, wędliny, różnego rodzaju sery, zioła, mięsa, pasztety. Hitem okazała się kanapka z naszą polską sałatką jarzynową. W krótkim czasie bistro zyskało stałych klientów, a ja mogłam pomyśleć o zatrudnieniu dodatkowej pomocy. Jakiś czas później, gdy lokal prosperował coraz lepiej, postanowiłam jeszcze raz zaryzykować i otworzyłam kolejny punkt gastronomiczny niedaleko przepięknej starówki naszego urokliwego miasta. Pomysł ten okazał się strzałem w dziesiątkę. Okazało się, że bary kanapkowe są świetną alternatywą dla ludzi, którzy uwielbiają proste i smaczne dania w atrakcyjnych cenach. 

Moje bistro zdobyło popularność i w krótkim czasie zyskało miano jednej z najlepszych sieci gastronomicznych w okolicy. Byłam bardzo zadowolona z takiego obrotu sprawy i mogłam szczerze cieszyć się tym, że odniosłam sukces w branży, która była bliska mojemu sercu. Od tego momentu, z każdym rokiem mój biznes się rozrastał, a po kilku latach, gdy był już całkowicie niezależny ode mnie,  mogłam pomyśleć o tym, aby otworzyć nową sieć restauracji, niekoniecznie związaną z przekąskami, dlatego wybór padł na usługi cateringowe.