Nowoczesne, a jednocześnie hurtowe gotowanie pierogów

Dzięki nam dostaniesz skrzydeł!

Nowoczesne, a jednocześnie hurtowe gotowanie pierogów

Coraz więcej jedzenia pakowanego kupują ludzie w sklepach, są to pierogi, kluski, paluszki rybne etc. Każde z nich musi być hurtowo gotowane, poddawane odpowiedniej obróbce termicznej i pakowanie. Pierogi składają się z ciasta oraz wsadu. Wsad może być na słodko czyli truskawki, jagody, wiśnie, jabłka, gruszki albo jak kto woli na słono, mięso kapusta z grzybami, z białym serem, ze szpinakiem i fetą oraz z serem pleśniowym. Tak więc linia do produkowania pierogów na pewno będzie innowacyjna.

Nowoczesna forma przygotowania pierogów

kompleksowa linia do gotowania pierogówUrządzenie do przyrządzania pierogów to nowoczesna forma ich tworzenia. Pierogi gotuje się w sposób tradycyjny, mianowicie , po ich ulepieniu są wrzucane one do gotującej się wody. W trakcie gotowania obserwuje się kiedy pierogi wypłyną na gorę, ciasto zostaje dogotowane, następnie wyciąga się pierogi z wody i przekazuje się do hartowania w zimnej wodzie. Wszystkie etapy są w pełni automatyczne, ludzie są tylko potrzebni do formowania pierogów hurtowo, potem reszta dzieję się sama. Warto zwrócić uwagę, że kompleksowa linia do gotowania pierogów jest energooszczędna, w trzy godziny jesteśmy w stanie ugotować 500 kg pierogów w 380 ml wody, zaś w sposób ręczny potrzeba około ośmiu godzin pracy i 1500 litrów wody, jak więc widzimy oszczędność wody i prądu. Każda partia produktu jest wytwarzana w takich samych warunków, co oznacza, że nie traci na jakości i smaku. Maszyna jest bardzo uniwersalna, bo można w niej gotować zarówno pierogi jak i potrawy mączne, czyli kluski, kopytka również z farszem. Maszyna też jest dodatkowo wyposażona w moduł umożliwiający synchronizację z komputerem, tak więc kontrolować pracę można nawet zza biurka. Ten rodzaj maszyny składa się głównie z formierki pierogów, która formuje pierogi na taśmie, stół do formowania pierogów pozwala na prace kilku osobom, aby formować pierogi, transporter wrzutowy odpowiada za wprowadzenie pierogów ze stołu do gotującej się wody, maszyna gotująca, gotuje kilkaset kg pierogów, wanna hartująca chłodzi pierogi po ugotowaniu, sekcja susząca sprawia, że pozbywamy się całkowitej wilgoci z pierogów.

Każda kompleksowa linia do gotowania pierogów jest opracowywana indywidualnie, co za tym idzie, że nie każda maszyna składa się z tych samych urządzeń, owszem może mieć wszystko, ale istnieje również możliwość, że skład maszyny będzie bardziej ubogi. Nowoczesna linia do gotowania jest bardzo dobrym rozwiązaniem dla firm spożywczych oraz dla tych, którym zależy na czasie, oszczędności wody,prądu i dużych zyskach.